Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
  
  ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΙΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 24 - 29 ΜΑΪΟΥ 2011

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΚΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΙΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

24 -  29  ΜΑΪΟΥ 2011


24/05 ΤΡΙΤΗ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Ἀναχὠρηση ἀπό ἱ. Ναό  στις 05:30 καί συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και πτήση για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη στην Πόλη στις 09:00 και αναχώρηση για να επισκεφθούμε τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Συνεχίζουμε το προσκύνημά μας με την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, στο Μπαλουκλί, με το θαυματουργό αγίασμα, τα παραδοσιακά ψάρια του θρύλου της άλωσης, και τους τάφους των Πατριαρχών. Επίσκεψη στην Παναγία των Βλαχερνών, όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626μ.Χ. Το απόγευμα σας προτείνουμε μια Κρουαζιέρα στο Βόσπορο (προαιρετικά) με πλοίο. Στην κρουαζιέρα θα θαυμάσουμε τα ξακουστά ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ (το τελευταίο παλάτι που κατοικήθηκε από σουλτάνους), τη γεμάτη ωραίες επαύλεις πλουσίων στην παραλία, τον θρυλικό Πύργο του Λεάνδρου και περνώντας κάτω από τις δύο κρεμαστές γέφυρες που ενώνουν την Ευρώπη με την Ασία, θα φτάσουμε μέχρι τις Συμπληγάδες Πέτρες. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.
25/05 ΤΕΤΑΡΤΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ  
Μετά το πρωινό, διασχίζοντας το Βυζαντινό Ιππόδρομο, όπου βλέπουμε τη γερμανική κρήνη, τη στήλη του Θεοδοσίου, τη χάλκινη στήλη των Όφεων (Δελφών), τη στήλη του Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου και καθ’ οδόν θαυμάζουμε το Μπλέ Τζαμί και το παλάτι του Τοπ Καπί. Προορισμός μας το μεγαλούργημα όλων των εποχών, η Αγία Σοφία, που μας καταπλήσσει με τη μοναδικότητά της. Στη συνέχεια Επίσκεψη στη Μονή της Χώρας (Καχριέ Τζαμί), με τα σπάνια ψηφιδωτά. Στη συνέχεια επίσκεψη στη γνωστή, πλούσια, σκεπαστή αγορά Καπαλί Τσαρσί με τις 4,000 μαγαζάκια, όπου μπορείτε να βρείτε ασημικά, κοσμήματα, υφαντά και κάθε είδους αναμνηστικά. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.
26/05 ΠΕΜΠΤΗ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ  – 760χλμ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το λίκνο της Ορθοδοξίας, την Καππαδοκία. Περνώντας την διηπειρωτική γέφυρα του Βοσπόρου μπαίνουμε στην Ασία. Μέσω Μπολού, Άγκυρας, Αλμυράς Λίμνης και Aksaray (αρχαίας Αρχαιλαίδας) άφιξη το βράδυ στο Προκόπι στην καρδιά της Καππαδοκίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
27/05 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΠΡΟΚΟΠΙ
Πρωινό και επίσκεψη στο σπίτι του Αγ. Ιωάννη του Ρώσου. Η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην Καππαδοκία, την ηφαιστειογενή περιοχή όπου ο άνεμος και η διάβρωση εργάστηκαν αιώνες για να δημιουργήσουν τους κώνους, τα φαράγγια και τις κοιλάδες που συνθέτουν ένα υπέροχο τοπίο. Θα επισκεφθούμε το υπαίθριο μουσείο του Κοράματος με τις μοναδικές λαξεμένες στους βράχους εκκλησίες, καθώς και το λαξεμένο κάστρο UCHISAR. Επιστροφή στο Προκόπι. Δείπνο. Προαιρετική διασκέδαση με παραδοσιακούς χορούς της Τουρκίας. Διανυκτέρευση. 
28/05 ΣΑΒΒΑΤΟ: ΠΡΟΚΟΠΙ – ΚΑΡΒΑΛΗ - ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΜΑ
Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ξενάγησή μας με τον Ιερό Ναό του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στην Σινασσό. Περνώντας δια μέσω των ηφαιστειακών φαραγγιών επίσκεψη-ξενάγηση στις υπόγειες πόλεις της Ανακού και της Μαλακοπής με βάθος περίπου 85 μέτρων σε 8 διαφορετικά επίπεδα με την εκκλησία των Αγ. Θεοδώρων να δεσπόζει στην είσοδό της. Επίσκεψη στην γενέτειρα του Αγ. Γρηγορίου του Ναζιανζηνού στην Καρβάλη. Αναχωρούμε για έναν από τους εντυπωσιακότερους σχηματισμούς της νότιας Καππαδοκίας, την κοιλάδα της Ιχλάρας (Περίστρεμμα) με τις αναρίθμητες λαξευμένες εκκλησίες και κατοικίες μοναχών. Επιστροφή στο Προκόπι. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
29/05 ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ -ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο Καισάρειας, όπου με πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών στις 12:30 επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση στην Κωνσταντινούπολη.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ: 900 ΕΥΡΩ

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ & ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ με την Turkish Airlines.
Φόροι Αεροδρομίων. 
Ξενοδοχεία 4* σε Κων/πολη και Προκόπι με πρωινό καθημερινά.
Γεύμα καθημερινά (στο ξενοδοχείο ή τοπικό εστιατόριο)
Μεταφορές με κλιματιζόμενο λεωφορείο. 
Εκδρομές, ξεναγήσεις περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Ελληνόφωνο ξεναγό.  Αρχηγό / Συνοδό του γραφείου . 
Ασφάλιση Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης.
τηλ.2105719239  -2105777060 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ  Ή ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ
      ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ                                               ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
    ΤΚ 1848  23/04   ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ      07:45-09:00      ΤΚ  2013  28/05   ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ- ΚΩΝ/ΠΟΛΗ  14:10-15:40 
                                                                                         ΤΚ  1849  28/05   ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ         17:00-18:25
ΠΡΟΣΟΧΗ!   ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ  ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΩΤΕΡΟΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ