Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
  
  ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ 2 - 7 ΜΑΪΟΥ 2010

aan_edromi__757_x_122_

Ο Ιερός Ναός της ΑΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ της Πατρικίας πραγματοποιεί ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ στους ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ με ενδιάμεσο Προσκύνημα καί στην ΚΥΠΡΟ ( ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ καί ΛΕΥΚΩΣΙΑ )  από 2 έως 7 Μαϊου 2010. Τό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ έχει ως ακολούθως:

02/05 ΚΥΡΙΑΚΗ : ΑΘΗΝΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ – Ι.Μ. ΚΥΚΚΟΥ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και πτήση με τις Κυπριακές Αερογραμμές για Τελ Αβίβ μέσω Λάρνακας. Άφιξη και αναχώρηση για τα ορεινά καταπράσινα θέρετρα της Κύπρου όπου τα γραφικά χωριουδάκια, οι βυζαντινές εκκλησίες και τα γάργαρα νερά συνθέτουν ένα καταπληκτικό τοπίο. Διασχίζοντας την οροσειρά του Τροόδους φθάνουμε στην Ι. Μονή του Κύκκου, το γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου. Ιδρύθηκε το 1100 και αφιερώθηκε στην Παναγία. Κατέχει μία από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας που αποδίδονται στον Απόστολο Λουκά. Στο Θρονί 3χλμ. δυτικά του μοναστηριού βρίσκεται ο τάφος του Εθνάρχη Μακαρίου, ο οποίος υπηρέτησε σαν δόκιμος στη Μονή. Γεύμα. Επιστροφή στο αεροδρόμιο Λάρνακας όπου και με πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών αναχωρούμε για Τελ Αβίβ. Άφιξη στο αεροδρόμιο «Ben Gurion» και αναχώρηση για επίσκεψη στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου στη Λύδα. Μεταφορά στα Ιεροσόλυμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

03/05 ΔΕΥΤΕΡΑ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Πρωινό. Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην παλιά πόλη. Αρχίζοντας από τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως θα δούμε και θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αποκαθήλωση, τον φρικτό Γολγοθά, το σημείο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός, το μη μου Άπτου κ.α. Συνεχίζουμε με την Οδό Του Μαρτυρίου, το Πραιτώριο, το σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας. Επίσκεψη στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και του μνήστορος Ιωσήφ. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Λόφο Σιών, το Υπερώον, το σπίτι του Αγίου του Ιωάννη του Θεολόγου, το Τάφο του Δαυίδ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

04/05 ΤΡΙΤΗ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ 

Πρωινό και αναχώρηση για την Άνω Γαλιλαία στο όρος Θαβώρ, τον τόπο της Μεταμόρφωσης του Κυρίου. Ανάβαση με ταξί στην κορυφή του όρους, όπου βρίσκεται το Ελληνο-ορθόδοξο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Εν συνεχεία με το πούλμαν κατευθυνόμαστε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Ανατολικά της Ναζαρέτ στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδος συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον Ιερό Ναό φυλάσσονται 2 από τις 6 λίθινες υδρίες του θαύματος. Στην ακτή της λίμνης της Τιβεριάδος, βρίσκεται η αρχαία πόλη της Καπερναούμ, την οποία ο Χριστός είχε καταστήσει κέντρο της επιγείου δράσεώς του. Πάνω στα παλιά ερείπια έχει χτιστεί η Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων. Στο νοτιοδυτικό τμήμα της λίμνης είναι χτισμένη η ομώνυμη πόλη, Τιβεριάδα. Ακολουθεί Αγιασμός στον Ιορδάνη ποταμό. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

05/05 ΤΕΤΑΡΤΗ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΒΗΘΛΕΕΜ 

Πρωινό και αναχώρηση για Βηθλεέμ. Προσκύνημα στο σπήλαιο και τη Φάτνη όπου γεννήθηκε ο Κύριος. Συνεχίζουμε το προσκύνημα μας στο Χωρίο των Ποιμένων και επίσκεψη (προαιρετικά) στην Ι. Μονή Αγίου Σάββα και του Αββά Θεοδοσίου. Καθοδόν στα Ιεροσόλυμα θα δούμε το μοναστήρι του Προφ. Ηλία, του Συμεών Θεοδόχου Καταμόνας, του Τιμίου Σταυρού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Παρακολούθηση της βραδινής Θείας Λειτουργίας (Αγρυπνία) στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Διανυκτέρευση. 

06/05 ΠΕΜΠΤΗ : ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΙΕΡΙΧΩ 

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε για την Ιεριχώ όπου βρίσκεται το μοναστήρι του Προφ. Ελισαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου. Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε για το Σαραντάριο όρος, εδώ που ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή πριν την έναρξη του κοσμοσωτήριου έργου Του. Στάση επίσης στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη που αναφέρεται ως το αρχαιότερο μοναστήρι της Παλαιστίνης. Πλησιάζοντας τα Ιεροσόλυμα στην πόλη της Βηθανίας θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μαρίας και Μάρθας. Διασχίζοντας το Όρος των Ελαίων επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο

Διανυκτέρευση. 

07/05 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΛΑΡΝΑΚΑ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΑΘΗΝΑ 

Πολύ νωρίς το πρωί (02:30) αναχωρούμε για το αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ και με πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών πετάμε για Λάρνακα. Άφιξη και αναχώρηση για την «μοιρασμένη» Κυπριακή πρωτεύουσα, τη Λευκωσία. Ακολουθώντας την πράσινη γραμμή, φθάνουμε στα φυλακισμένα μνήματα, όπου βρίσκονται οι τάφοι των γενναίων του αντιαποικιακού αγώνα. Στην «εντός των τειχών παλιά πόλη» επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Καθοδόν θα δούμε και τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, το μνημείο των πεσόντων Ελλήνων από την τουρκική εισβολή. Μεταφορά στο αεροδρόμιο Λάρνακας όπου και με πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών αναχωρούμε για Αθήνα.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 12ΟΟ € 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

· Αεροπορικό εισιτήριο ΑΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΘΗΝΑ. 

· Φόρους αεροδρομίων. 

· Διανυκτερεύσεις (5) σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή στα Ιεροσόλυμα.

· Εκδρομές ξεναγήσεις-περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα. 

· Μετάβαση με ταξί στο Θαβώρ.

· Μετάβαση με mini bus στην Λαύρα του Αγίου Σάββα.

· Ξεναγός του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

· Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.

· Φιλοδωρήματα (ξενοδοχείων – οδηγών).

· Ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης.

· Ενημερωτικά έντυπα – Ταξιδιωτική Τσάντα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Στό γραφεῖο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ: ( τηλ:210 5719239 καί 2105777060