Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019
  
Διαδρομή: Αρχική Σελίδα » Νέα »
  ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - 9/12/2009

Τήν  Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009 στην αθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου πραγματοποιήθηκε κδήλωση με θέμα "Παρουσίαση της πανέκδοσης της μεταφράσεως της Καινής Διαθήκης από τον Μάξιμο Καλλιουπολίτη επί εποχής του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Αγίου Κυρίλλου του Λουκάρεως". Το ργο κδόθηκε από τον κδοτικό οίκο ΑΛΟΗ, ελογήθηκε από τόν Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο καί την κδοση πεμελήθησαν οι Καθηγητές Πανεπιστημίου καί ρχοντες Οφφικιάλιοι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ.κ. Εμμανουήλ Βαρβούνης καί Παναγιώτης Τζουμέρκας.

Τήν κδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Μακαριώτατος Πάπας καί Πατριάρχης λεξανδρείας καί πάσης φρικς κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, ο Υφυπουργός δια Βίου Μάθησης καί Θρησκευμάτων κ.Πανάρετος, ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Παχατουρίδης, Εκπρόσωποι Αρχών, Συλλόγων καί πλθος πιστών το Περιστερίου, οι οποοι πλημμύρισαν τήν αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Την ἐκδήλωση ευλόγησε ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος δια εμπνευσμένης προσλαλιάς του, καί απηύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός και ο Δήμαρχος Περιστερίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, στην προσφώνηση του, εξέφρασε την χαρά της Τοπικής Εκκλησίας δια την εκδήλωσιν καί την παρουσία των Μακαριωτάτων Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Αρχιεπισκόπου Αθηνών εις αύτήν. (πατήστε εδώ για ανάγνωση ολόκληρης της προσφώνησης)

        000008         000009   

000011  000010