Τρίτη 20 Αυγούστου 2019
  
Διαδρομή: Αρχική Σελίδα »
  ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου τίμησε πανηγυρικά η πόλη του Περιστερίου, καθώς άγει σήμερα τα ονομαστήριά του ο Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος. Κάθε χρόνο την ημέρα αυτή ιερουργεί στο παρεκκλήσιο του Αγίου Θεράποντα στο Γηροκομείο της Μητροπόλεως, τιμώντας τον προστάτη Άγιό του.

Στην σημερινή Θ. Λειτουργία τον κ. Χρυσόστομο πλαισίωναν ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως π. Γεράσιμος Καραμολέγκος και ο π. Απόστολος Καμπουρόπουλος, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Στην ομιλία του ο π. Γεράσιμος έπλεξε το εγκώμιο του εορτάζοντος κ. Χρυσοστόμου, τόσο για το φιλανθρωπικό έργο όσο και για το βίο και τον χαρακτήρα. Αναφέρθηκε στις αρετές που τον διακρίνουν, την αξιοπρέπεια, τη σεμνότητα, τη μόρφωση και την κηρυκτική του ικανότητα. Απαρίθμησε τα φιλανθρωπικά έργα, συσσίτια που έχει οργανώσει, αλλά και όλα τα κέντρα βοηθείας ευπαθών ομάδων που έχει ο ίδιος ιδρύσει.

Εξάλλου, σήμερα συμπληρώνονται 38 έτη από την ενθρόνιση του κ. Χρυσοστόμου, αλλά και 40 έτη αρχιερατείας πρώτα ως Μητροπολίτης Γαρδικίου και στη συνέχεια ως Μητροπολίτης Περιστερίου, αξίωμα που κατέχει έως σήμερα.

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε θερμά, για τους από καρδιάς λόγους. Ευχαρίστησε επίσης το λαό του Περιστερίου για τη συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια και τόνισε πως » Όταν γίνεται έργο, τότε υπάρχει και αντίδραση. Και καμιά φορά, οι αντιπαλότητες ή οι διαφωνίες που προκύπτουν από μερικούς, είναι συνέπεια του έργου που κάνουμε».

Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφέρει πως «στο πρόγραμμά του είναι η ίδρυση ενός ιδρύματος για φοιτητές και αρρώστους, που έρχονται από άλλες πόλεις και δεν έχουν κάπου να διαμείνουν, αλλά και η ίδρυση κατασκηνώσεων για τα παιδιά του Περιστερίου .

Κλείνοντας δήλωσε πως «Η μεγαλύτερη φιλανθρωπία του Θεού και η απόδειξη της αγάπης Του, είναι η κάθε μέρα ζωής που μας προσφέρει, για αυτό πρέπει να τον ευχαριστούμε καθημερινά».

Ο Μητροπολίτης κ.  Ιωσήφ μετέφερε τις ευχές του Πατριάρχου Βαρθολομαίου για έτη πολλά και θεοφιλή ποιμαντορία, ενώ για να ευχηθεί προσήλθε και ο Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Χρυσόστομος δέχθηκε ευχές από πλήθος ιερέων της Μητροπόλεως Περιστερίου, αλλά και των απλών πιστών. Μάλιστα μοιράστηκε σε όλους και φυλλάδιο, με τη βιογραφία του Μητροπολίτου για τα 40 έτη της αρχιερατείας.