Τρίτη 19 Μαρτίου 2019
  
   ΕΟΡΤΗ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ


ΕΟΡΤΗ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ

 

 

DSC_0009_003

 

 

 

 

 

 

Τήν Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012, μνήμη του μεγάλου Πατέρα της Εκκλησίας μας Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου γιόρτασε την ονομαστική του εορτή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος. Σεμνά καί λιτά ο Μητροπολίτης γιόρτασε τα ονομαστήρια του στον χώρο τού υπό λειτουργία ευρισκομένου Γηροκομείου της Ιεράς Μητρόπολης στην περιοχή της Κηπούπολης.

Στό Παρεκκλήσιο του Αγίου Θεράποντα  τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην οποία παρέστησαν ο Κλήρος της Μητροπόλεως καί πλήθος κόσμου. Τίμησαν μέ τήν παρουσία τους καί τήν προσευχή τους τον εορτάζοντα Μητροπολίτη οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Περγάμου κ. Ιωάννης, Προικοννήσων κ. Ιωσήφ καί Ζάμπιας κ. Ιωακείμ, ο Αντιπεριφειριάρχης Δυτικού Τομέα Αττικής κ. Κώστας Παπαντωνίου, η πολιτευτής  Ασπασία Μπρούμα, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Ιωάννα Πανταλάκη ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Περιστέρι Για Όλους Δημήτρης Κελάφας και ο Δημοτικός Σύμβουλος  Αλέξανδρος Πλέστης.
Τόν Σεβασμιώτατο επεσκέφθη περί τήν μεσημβρίαν καί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών καί πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τόν Αρχιγραματέα της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλέστατον Επίσκοπον Διαυλείας κ. Γαβριήλ και ευχήθηκαν στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσόστομο.
Δόθηκε η ευκαιρία σε όλους πού προσήλθαν στο Γηροκομείο νά ίδουν από κοντά τό έργο αυτό της τοπικής Εκκλησίας του Περιστερίου, να διαπιστώσουν με τα μάτια τους την υλική αξία του μέχρι σήμερα ανεγερθέντος κτηρίου, τις ελλείψεις του και την μεγάλη σημασία πού έχει για το Περιστέρι και την Δυτική Αθήνα η ολοκλήρωσή του.
Ωσαύτως τον Σεβασμιώτατο επισκέφθηκαν το απόγευμα γιά νά τόν ευχηθούν ὁ Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης, η Αντιδήμαρχος κα Τσιώτα και η Σύμβουλος κα Κορόγιαννη, ὡς καί ὁ κ. Γεώργιος Βαθιώτης.